slika

Saopštenje povodom niza terorističkih napada u Beču

Svetska Policijska Protivteroristička Organizacija CTO želi da izrazi saučešće porodicama nastradalih žrtava kao i da iskaže svoju bezrezervnu podršku nadležnim organima u borbi protiv terorizma. Situacija koja se munjevito razvila u Beču pokazatelj je da iako oprezni, nije sigurno da nadležni organi mogu uvek biti u mogućnosti da spreče teroristički napad u slučajevima kada postoji odlučnost i uverenost u cilj na strani onih koji su počinioci ovakvih strašnih dela. Na osnovu informacija dostupnih u medijima, predsednik CTO Dragan Pantić komentariše ovaj teroristički napad kao podmukli čin čekanja teškog trenutka za Austriju usled pandemije Covid-19 virusa, koji se iskoristio kako bi iznenadio i zaplašio javnost i građane. Takođe cirkuliše i informacija da su lica osumnjičena za teroristički napad nosila bele uniforme, što simbolizuje njihovo shvatanje o “čistoti” njihove vere. Sa ovakvim uverenjem sretali smo se 2017. godine kada su u Austriji hapšene i masivnim propustom tužilaštva naknadno i oslobođenje osobe odgovorne za širenje ovakvih opasnih ideja radikalnog islama i tekfir ideologije odnosno podele na dobre i loše vernike. Povezanost ovih radikalnih grupa u Austriji ne treba se isključiti kao mogućnost.
Nadamo se da će bezbednosne službe otkriti punu pozadinu ovog zločina i zadati udarac terorističkim ćelijama u Evropi kako se ovakvi tužni događaji ne bi više ponavljali.

Dragan Pantić, predsednik Svetske Policijske Protivterorističke Organizacije CTO.

“Fortitudo et veritas.”

line